ERP SÖZLÜĞÜ CANLIDA!

KELİMEYİ YAZ, ANLAMINI BUL.

Previous Next

M

Verilere göre öğrenip, gelişme yetisi kazandıran ve sistemlerin performansını iyileştiren bir yapay zeka uygulamasıdır.
 

Bir işletmenin işlem verisine konu olan tanımlayıcı bilgiler. Ürün, tedarikçi, müşteri, proje gibi örneklendirebileceğimiz, kendine ait belirli ayırt edici noktaları olan ilgili birimlerin işlemlerini gerçekleştirmesini sağlayan verilerdir.

SAP Digital Business Service Organisation tarafından sektörler özelinde hazırlanmış, implementasyona hazır, kullanılabilir bir içerik hizmetidir. Bu hizmet önceden tasarlanmış uçtan uca süreç tasarımlarını, sektörel içerikleri - hızlandırıcıları ve iş birimleri bazında kullanılabilecek fonksiyonaliteleri sayesinde SAP S/4HANA projelerinin sürelerini hızlandırır. Aynı zamanda bu hizmet SAP SuccessFactors gibi standalone çözümler için de kullanılabilmektedir.
 

Sadece belli bir marka ürünü satan, diğer markaların ürünlerini satması, marka sahibi firma ile yaptığı sözleşme ile yasaklanmış bayi.
 

Ödeme ihraç edilen malın bedelinin, bu malın ithalatçı tarafından teslim alınmasından sonra ödenmesi şeklinde yapılan ve doğal olarak dış ticarette kullanılan ödeme türü
 

Hesapları orjinal para birimlerinde yönetebilmek adına çoklu para birimi muhasebesi kullanılır. Merkezi döviz pozisyonlarına göre değerlemeler yapılıp kur riskini belgeleyerek takip edebilmeyi sağlar.
 

Bir ürünün maliyet kırılımı gösterir. Genellikle masraf öğeleri işçilik, genel üretim giderleri, amortisman, hammadeler, diğer ilk madde malzeme vs. olarak belirlenir ve ürün maliyeti detayı bu kırılım detayında  raporlanır.
 

Fiili maliyetlendirme (CO-PC-ACT/ML) CO alt modülü içerisinde yer alan Malzeme defteri, tüm mal hareketlerini/fatura girişlerini tutan, raporlayan ve standart maliyet ile yönetilen malzemeler için dönem içerisinde oluşmuş fiyat farklarını maliyet hesaplamasına katarak dönem sonunda malzemelerin fiili maliyetlerini hesaplayan modüldür. Üretim yeri/Değerleme birimi bazında aktifleştirilir.
 

İşletmelerin ihtiyaç duydukları malzeme ihtiyaçlarının planlaması, satın almaların yapılması, stok kontrollerinin yönetilmesi, lojistik operasyonlarının ve fatura süreçlerinin yönetilmesini kapsar.
 

reklambg